Wat is een groene slip?

Carina Henriette
https://m

Als je onlangs bent verhuisd naar New South Wales, heb je misschien gehoord van groene slip. Dit is een nieuwe optie voor voertuigenverzekering die wordt geïntroduceerd door de Associatie van de Motor Vehicle Industry (MVIA) als onderdeel van een campagne om het bedrag van de claims te verminderen dat is gemaakt als gevolg van nalatigheid of roekeloos rijden. Hoewel ze afzonderlijk moeten worden gekocht, worden ze meestal gekocht met andere soorten autoverzekering. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van Groenlipmossel Complex en CTP Green Slip.

Ze moeten worden gekocht bij een goedgekeurde dealer. Groenlipmossel Complex en CTP Green Slip Beide moeten worden gekocht bij goedgekeurde dealers in New South Wales. Er zijn veel goedgekeurde dealers in de staat zoals Manulife Asset Management, Ainsworth Financial, Icici Pruagen en Metlife. Zodra u deze documenten in de hand hebt, is het tijd om verder te gaan naar de volgende stap: de dealerschap waar u uw voertuig hebt gekocht om het proces van het verkrijgen van een verplichte verzekeringen van derden te bereiken.

Dit type verzekeringspolis is een wettelijke vereiste bij het rijden in New South Wales. Elke bestuurder moet naast hun normale persoonlijke autoverzekering een verplichte verzekeringsbeleid van derden dragen. U betaalt een overschot op alle aanspraken van uw beleid. Dit overschot, ook bekend als het aftrekbaar, is het bedrag dat u uit uw eigen zak moet betalen voordat uw verzekeraar uitsluit. Als u ervoor kiest om dit bedrag te verhogen, is het mogelijk dat u geld kunt besparen op uw premies. Groenlipmossel Complex en CTP Green Slip worden geleverd met een hoog eigen risico en zijn ontworpen om u geld op te slaan op uw verzekeringspolis.

Nadat u uw overmaat in dit type verzekeringspolis hebt verhoogd, wordt uw NSW-verzekeringspolis onmiddellijk van kracht. Het dekt u voor ongevallen die op de weg in New South Wales voorkomen. U wordt ook bedekt voor diefstal van uw voertuig als deze illegaal wordt geparkeerd. Uw NSW-premie dekt geen schade aan uw voertuig als gevolg van brand of overstromingen. Als u een klassiek voertuig bezit, moet u mogelijk een goedkeuring krijgen voor dit voertuig.

Wanneer u een groene slip door uw voertuig aanvraagt, neemt het departement Motorvoertuigen contact op met uw verzekeringsmaatschappij en verzoekt u dat u een kopie van uw Green-slip door uw voertuig draagt. De DVLA zal controleren of uw voertuig wettelijk is toegestaan om te werken in de staat van New South Wales. Als uw voertuig illegaal wordt geacht, kunt u uw voertuig niet op openbare snelwegen rijden. Mogelijk bent u verplicht om uw licentie aan te geven aan de DVLA als u wordt betrapt op het besturen van een gestolen voertuig.

Je moet een claim indienen voor letselschade en eventuele andere schade die het gevolg was van je ongeluk in New South Wales, zelfs als het niet jouw schuld was. Het is belangrijk om een claim met uw verzekeringsmaatschappij zo snel mogelijk na een ongeval in te dienen, zelfs als u de schuld bent. Op deze manier hebben de verantwoordelijke partijen tijd om een overeenkomst met elkaar te bereiken op het bedrag van de schikking. Mogelijk kunt u sommige of al uw medische uitgaven van de verantwoordelijke partij in een dergelijk geval herstellen. Uw Green Slip zal u niet voorkomen dat u een claim voor persoonlijk letsel tegen de verantwoordelijke partij indient, en u hebt het recht om een monetaire vergoeding te krijgen voor uw mentale en fysieke verwondingen.

Een groene slip doorkomt dat u niet een claim uitvoert voor schade aan uw voertuig of andere accommodatie. U moet echter niet uw voertuig besturen als u zich er niet veilig mee voelt. Rijden terwijl onder de invloed van alcohol kan leiden tot ongelukken. Je moet niet drinken en rijden als je ook bij een ongeluk betrokken bent. Zorg er altijd voor om alle verkeersregels en voorschriften te volgen, zodat u geen verkeersongevallen tegenkomt.

Als u gewond bent geraakt door de nalatigheid van de verantwoordelijke partij, hebt u een goede kans om door hen te vergoeden. Als u op zoek bent naar een goede advocaat om u te vertegenwoordigen in een groene slipgeval in New South Wales, zijn er veel gekwalificeerde advocaten om uit te kiezen in Sydney. Het vinden van een goede solicitor kan eenvoudig worden gedaan door een snel internetzoekopdracht uit te voeren. Met een beetje onderzoek kunt u een gerenommeerde advocaat vinden die u kan vertegenwoordigen in uw claim voor schade veroorzaakt door de nalatigheid van de derde partij.