Hoe werken infraroodverwarmers?

Alicia Barbara
https://m

Een infraroodverwarmer is een apparaat dat stralingswarmte gebruikt om de warmte van het ene lichaam naar een ander lichaam op een lagere temperatuur over te dragen. Infraroodstraling is ook bekend als ultraviolette straling. Dit betekent dat het alleen maar schadelijk kan zijn voor het menselijk lichaam als het lichaam wordt onderworpen aan hoge niveaus van ultraviolet licht. Afhankelijk van de temperatuur van uw lichaam kan de golflengte van uw infraroodstraling variëren van 725 n tot 1,5 mm. Dit zijn de toegestane niveaus van straling voor de normale menselijke huid.

Om deze reden werkt een infraroodverwarmer meestal op een zeer hoge temperatuur, vaak tot 300 van. Hoe hoger de temperatuur, hoe groter de hoeveelheid energie die kan worden overgedragen. Er zijn verschillende soorten infrarood-energie-reflectoren, maar de meeste infraroodverwarmers zullen vallen in een van de twee basiscategorieën: geanodiseerd aluminium en geanodiseerd polycarbonaat. Het geanodiseerde aluminium reflectormateriaal wordt vaker gebruikt.

Het absorberende spectrum van een geanodiseerde aluminium infraroodverwarmer wordt gedicteerd door de dikte van zijn absorberen. Hoe minder absorberend ze zijn, hoe minder infrarood-energie ze kunnen bevatten. In het geval van polycarbonaat wordt het absorptiespectrum gedicteerd door de dikte van het materiaal. Sommige materialen zijn in staat om grote hoeveelheden infrarood-energie te absorberen, terwijl anderen dat niet zijn. Hoe meer absorberend een materiaal is, hoe minder infrarood-energie het zal uitstoten.

Elk type infraroodverwarmer heeft een piekgolflengte, die hun vermogen om te verwarmen duidt. De gemiddelde golflengte voor alle soorten verwarmingselementen is in het algemeen langer dan de kortste, die in het infraroodbereik valt. De langere golflengten zijn dichter bij het zichtbare lichte deel van zichtbaar licht, maar zijn langer dan het ultraviolette deel van dit licht. Golflengte is een factor in hoe snel het verwarmingselement in staat is om een oppervlak op te warmen. Als een materiaal koeler is dan de omliggende lucht, duurt het langer om dezelfde temperatuur te bereiken als de hetere lucht, waardoor het oppervlak sneller is.

Infrarood primaire verwarmingssystemen gebruiken elementen die energie van de omringende lucht converteren om het interieur van een ruimte te verwarmen. Er zijn over het algemeen drie soorten elementen in een primair verwarmingssysteem. Dit zijn de primaire verwarmingselementen, de stralende warmtebronnen en de luchtgekoelde verdampingswarmtewisselaars. Alle drie deze delen werken samen om de temperatuur in een ruimte te regelen. Een primair verwarmingssysteem gebruikt drie lagen, elk met een ander doel om de temperatuur te reguleren en te veranderen.

De tweede laag kan bestaan uit elektrische infraroodverwarmers. Deze zijn populair in huizen en kleine bedrijven omdat ze lagere bedrijfstemperaturen hebben dan gas- en elektrische kachels. Dit type verwarmer heeft ook het voordeel van het gebruik van elektriciteit om te werken. Omdat ze geen warmte genereren door de vlam, gebruiken ze minder energie dan andere soorten infraroodverwarmers.

Een van de belangrijkste verschillen tussen een elektrische en een infraroodverwarmer is hoe ze warmte absorberen en verspreiden. Elektrische kachels werken door de warmte te creëren van de elektriciteit die door de draden wordt gevoerd. In dit proces wordt enkele van de verloren energie omgezet in warmte-energie en overgebracht naar de kamer. Als een infraroodverwarming werkt, passeert het infraroodlicht door het medium. Dit licht heeft een absorptiesnelheid die veel hoger is dan die van elektrisch licht, wat uitlegt waarom de warmte langzamer wordt geabsorbeerd.

Infrarood Space Heaters werken het beste wanneer direct op een gebied wordt geplaatst waar het een goede hoeveelheid direct zonlicht ontvangt. Ze worden niet geadviseerd voor locaties die niet veel directe blootstelling aan de zon krijgen, zoals in een slaapkamer. Je zou ze op de gebieden van je huis moeten plaatsen die dagelijks een adequate hoeveelheid natuurlijke zonlicht ontvangen. Het kan een beetje tijd voor hen duren om op kamertemperatuur te verwarmen, afhankelijk van hoe groot de kamer is en hoeveel zon in die kamer wordt geschoven. Om ervoor te zorgen dat uw kachel op zijn optimale niveau werkt, moet u uw kachel op één plaats zitten, onbeheerd, gedurende ongeveer een uur of zo nadat u de uitrusting hebt ingeschakeld.