Keramische verwarming - twee soorten keramische kachels

Admin
https://m

Een keramische verwarmer is een kleine ruimteverwarmer, die warmte produceert door het gebruik van een PTC-keramisch verwarmingselement. Keramische kachels zijn meestal vrij lichtgewicht en worden meestal gemakkelijker van kamer naar kamer verplaatst en gebruikt voor binnenverwarming van een besloten ruimte of een kleine kamer. Veel keramische modellen worden geleverd met lampen die al zijn gemonteerd, hoewel voor meer efficiëntie, men kan kiezen om een uitlaatbuis te kopen. Sommige moderne keramische ruimteverwarmers hebben ook variabele snelheidsfans om de ventilatie van de kamer te vergroten.

De Pro Breeze 2021 is een voorbeeld, met zijn roestvrijstalen behuizing, een open ontwerp maakt het compacter dan vele andere draagbare kachels, het twee ventilatorverwarmingssysteem en de ventilatorsysteem helpen om het apparaat zeer draagbaar te houden. De kleine afmetingen, gemakkelijk te dragen maakt het ideaal voor studio-appartementen, slaapzalen of elk gebouw waar er geen adequate plek is om in een groter model te passen. Veel professionals geven de voorkeur aan een keramische verwarmer omdat ze zwijgen, koelen en een gecontroleerde warmte produceren.

De keramische platen verwarmen automatisch, wanneer de stroom is ingeschakeld. Om elektriciteit in de weg van de verwarming te voorkomen, wordt een ijzeren plaatafdekking op elke plaat geschroefd. De geëmitteerde warmte wordt geregeld door de elektriciteit die door het circuit loopt, dat zich in de ijzeren plaat bevindt, bedekt zelf, of in serie verbonden door verschillende spoelen die op elke plaat worden gewikkeld. In het laatste geval gaat de elektriciteit door een enkele spoel die is verbonden met de negatieve kant van de voeding. De keramische kachel absorbeert eenvoudig elektriciteit wanneer de stroom is ingeschakeld, de warmte wordt vervolgens uitgestraald.

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van dit soort verwarmingssystemen. Ten eerste, omdat de verwarmingselementen miniatuur zijn, betekent dit dat er aanzienlijk minder energie verspild is dan met een traditionele mini-verwarming. Dit betekent dat het elektriciteitsverbruik in het algemeen lager is. Ten tweede, omdat ze niet vertrouwen op normale brandstofbronnen, gebruiken ze veel minder gas of petroleum. Ook, omdat ze hun eigen hitte genereren, gebruiken ze heel weinig elektriciteit. En ten slotte, omdat ze zo efficiënt zijn, zul je daadwerkelijk op de lange termijn geld besparen, omdat ze slechts ongeveer half duren zo lang als een standaard mini-verwarming.

Een keramische verwarmer werkt op hetzelfde principe als de gemeenschappelijke warmtebron - het maakt gebruik van een stralingsverwarmingsradiator. Dit betekent dat de lucht rond het verwarmingselement wordt verwarmd, dan wordt gecomprimeerd. De lucht wordt dan langzaam vrijgelaten en stijgt geleidelijk. Het concept hierachter is eigenlijk vrij eenvoudig - als je ooit een föhn hebt gebruikt, weet je al hoe dit werkt.

Nu is het verschil tussen een keramische kachel en een typische ruimteverwarmer dat de laatste is ontworpen om ongelooflijk veelzijdig te zijn, in staat om op verschillende manieren te worden geïnstalleerd. Daarom kunnen ze ook extreem energiezuinig zijn, met slechts een kleine hoeveelheid energie voor het opwarmen van een hele kamer. Dus terwijl een typische ruimteverwarmer mogelijk niet in staat is om een heel huis op te warmen, is een compacte keramische verwarmer perfect in staat om dat te doen.

Deze twee soorten keramische ruimteverwarmers hebben wat subtiele verschillen. De meest voor de hand liggende is dat de ventilator zich vaak aan de onderkant van de kamer bevindt, met het onderste deel van de eenheid die van metaal is gemaakt, en de bovenkant van een soort geïsoleerd materiaal. Dit verschil betekent ook dat er een paar verschillende stijlen van fans zijn die je kunt kopen. Hoewel beide typen lucht door de onderkant van de kamer laten circuleren, is het verschil tussen de twee typen waar de lucht is verspreid. Keramische ventilatoren circuleren meestal hete lucht vanaf de bodem, met een beetje lucht rond het ventilatorblad aan de bovenkant.

Kortom, keramische kachels zijn net als uw typische centrale verwarming. Je plaatst het verwarmingselement in de ruimte, draai het in en vervolgens plaatst je de ventilatorruimteverwarming op het verwarmingselement om het hele gebied te verwarmen. Keramische fans hebben meer energie nodig dan andere soorten fans omdat ze een groter gebied hebben om de lucht te circuleren. Omdat ze echter veel efficiënter zijn, bespaart u uiteindelijk geld op de lange termijn over de kosten van inkoop en installatie van centrale verwarming.