Decafe koffiebonen - hoe ze zijn gemaakt

Admin
https://m

Een koffieboon is eigenlijk een zaadje van de Coffea Alba-plant en de belangrijkste bron van koffie. Het is de belangrijkste pip in het rode of paarse vlees bedekt fruit dat gewoonlijk een kers wordt genoemd. Net als andere vruchten is de koffiekers ook een zogenaamde stenen appel. Er zijn meer dan 60 variëteiten van koffiebonen in de wereld. Dit artikel biedt informatie over de aroma-variaties van de koffiebonen.

Robusta: deze koffiebonen wordt meestal gecultiveerd in Zuid-Amerika, specifiek in de Amazone. Het wordt op grote schaal gecultiveerd en gebruikt als een soort thee. Er wordt gezegd dat deze variëteit het meest begunstigd is vanwege zijn smaak. Het heeft echter minder cafeïne in vergelijking met andere Robusta-variëteiten.

Arabica: Dit is een zeldzaam type koffiebonen, maar wordt vaak geteeld in veel delen van de wereld, waaronder Zuid-Afrika en Sri Lanka. Dit heeft meer de voorkeur aan koffie-enthousiastelingen, omdat het meer smaak heeft in vergelijking met Robusta. Het wordt opgemerkt voor zijn aroma en smaak. De Arabica-koffiebonen zijn voornamelijk te vinden in gebieden op grote hoogte.

Granatum: deze koffiebonen is zeer zeldzaam. Het wordt alleen op twee plaatsen gevonden: Cuba en Namibië. Het heeft een zeer zoete smaak en wordt zeer gewaardeerd onder kenners. Deze koffiebonen is vergelijkbaar met een donkerdere verscheidenheid aan koffiebonen. Het heeft niet het volledige lichaam van andere koffiebonen.

Mokka: Dit koffieboontype is afkomstig van Sri Lanka. Het wordt gewaardeerd vanwege de rijkdom van smaak en aroma. Deze boon is echter zeer zeldzaam om te vinden en wordt alleen in zeer beperkte gebieden gekweekt. Zelfs dan zijn er beperkte variëteiten beschikbaar.

Robusta: Dit is de meest voorkomende koffiebonen die moeten worden gebruikt voor het roosteren. Het heeft een donkere geroosterde smaak en aroma. Het kan het best worden geoogst wanneer de bessen zich beginnen te ontwikkelen. Ze zijn echter moeilijk te krijgen. Het wordt gewaardeerd vanwege zijn smaak en aroma.

Arabica-planten produceren koffiebonen die vruchten dragen. Ze kunnen worden geoogst wanneer de planten volledig zijn ontwikkeld of wanneer de bessen volledig rijp zijn. De bessen vormen de basis van een heerlijke koffiedrank. De smaak is zoeter dan de andere variëteiten en het bevat ook meer cafeïne.

De koffiefabriek is een van de beste creaties van naturen. Het wordt wijd verspreid over de hele wereld en het kan in elke grond worden gekweekt. Het kan ook worden gekweekt in de schaduw van de koffiebomen. Aldus is het gemakkelijk om te groeien en de koffiebonen geproduceerd uit een dergelijke plant worden als perfect beschouwd in vergelijking met anderen.

Om een braadstuk te maken, zijn de bonen geschild en geaard, dan worden ze in een roostmachine geplaatst. Verschillende machines geven verschillende roostijden, dus het is noodzakelijk dat u degene selecteert die bij uw smaak past. De koffiebonen kunnen al geruime tijd worden bewaard na het roosteren in de koelkast. Voordat ze ze opslaan, zijn ze bedekt met papieren koffietassen, zodat de geur van roosterende bonen niet wordt behouden. Geroosterde koffiebonen kunnen ook worden verkocht na het roosteren tegen lage prijzen.

Het is interessant om te weten waar koffiebonen vandaan komen. Ze zijn afkomstig in de buurt van de bergen, waar het klimaat koud en overvloedig is met zuurstof. De vulkanische as, die opgeloste mineralen bevat, verzamelt nabij de basis van de vulkanen en maakt uiteindelijk de rivieren schoon. Vers water wordt van de grond geabsorbeerd en vervolgens stroomt het in meren en beekjes. Zo vindt het hele proces zeer natuurlijk plaats.

Wanneer koffiebonen voor het eerst worden geoogst, zijn ze groen. Later, omdat ze worden blootgesteld aan de lucht, worden ze bruin. De temperatuur fluctueert en soms gaat het omhoog, soms gaat het naar beneden. Wanneer de bonen een bepaalde temperatuur bereiken, beginnen ze een vloeistof te vormen, die koffiebonen vloeistofgehalte of koffieboonvocht wordt genoemd.

In dit deel van de wereld zijn koffiebonen in twee verschillende vormen. Ze kunnen Colombiaans of Braziliaans zijn. Hoewel er andere namen zijn gegeven aan deze drank, is het raadzaam om de Zuid-Amerikaanse te gebruiken. In de tussentijd, in Noord-Amerika, wordt het Arabische koffie aangeduid. De Arabische koffiebonen kwamen uit het vruchtbare gebied van Marokko.

Naast hun lage cafeïnegehalte hebben ze ook goede smaak en aroma. Daarom worden ze veel gebruikt als een supplement door atleten en lichaamsbouwers. Zorg er bij het kopen van decafe koffiebonen, zorg ervoor dat u degenen koopt die niet worden geroosterd of gemalen met water vóór het brouwen.