Last van je rug? - Dit is de beste oplossing!

Trudie Christine

Rugpijn is vaak het gevolg van stress, maar het kan ook door schade komen. Denk bijvoorbeeld wanneer je op een verkeerde manier zit of iets optilt. Massage bij rugpijn, is als een brand die geblust wordt. Je wilt daar niet je partner te veel mee belasten en vandaar dat we voor jou de beste massage gadgets op een rijtje hebben gezet.

Massagegordel

De Elehot elektrische massagegordel is perfect voor als je vanuit huis werkt, maar ook als je in de auto rijdt. Deze gordel masseert je bovenrug met 8 speciale massageballen, deze kan je zelfs opwarmen tot 45 graden. Je zou misschien denken: waarom heb ik die warmte nodig? Nou warmte zorgt ervoor dat je bloedvaten gaan uitzetten en er meer bloed naar je spieren gaan stromen. Vandaar dat er warmtetherapie bestaat en die kan je nu perfect gaan toepassen met deze massagegordel. 

Massagepistool

Een massage pistool lijkt in principe op een boor, maar vergis je niet, het is razend populair in sportscholen, bij fysiotherapeuten en trainers. Dat komt omdat de rubberen kop gemiddeld 40 bewegingen per seconde maakt en je spieren intensief masseren. Het voordeel van een massage pistool is dat je het voor je hele lichaam kan gebruiken en niet alleen je rug. Daarnaast krijg je verschillende kopstukken die geschikt zijn voor meerdere spiergroepen. 

Massagestoel

Wil je zo min mogelijk doen en het meest relaxen tijdens je massage? Dan is een massagestoel de beste keuze. Je kan dan heerlijk onderuit liggen en gebruik maken van verschillende massage technieken. De massagestoel masseert niet alleen je rug, maar ook je hele lichaam. Er zijn verschillende variaties mogelijk, de voordeligste lijkt meer op een massage kleed die je dan over je stoel heen plaatst. Een echte massagestoel is wel wat prijziger, maar je krijgt er zeker meer voor terug. De stoel heeft verschillende functies en kan je van top tot teen masseren. 

Massage loungebank

Een massage stoel past niet bij elk interieur, dat kunnen we niet zeggen over een massage loungebank. De bank heeft een prachtig design, heeft verschillende massagefuncties en geeft zelfs warmte. Zoals eerder is aangegeven, is warmte belangrijk voor je rugpijn om op te lossen. Je spieren zullen op die manier veel losser worden en bepaalde knooppunten zullen zo makkelijker los komen. Je hoeft gelukkig niet te denken aan een hoge prijs, je betaalt eigenlijk hetzelfde bedrag aan een bank zonder massagefunctie. Bij deze bank zijn er verschillende zones waar je gemasseerd kan worden en kan je dus je gehele rug laten masseren. Er zijn 5 massagestanden met verwarmingfuncties waar je uit kunt kiezen. Daarnaast krijg je er een afstandbediening bij, zodat je makkelijk tussen verschillende massagestanden kan kiezen. 

De Back Bodyguard

Voorkomen is beter dan genezen zeg ik altijd, vandaar dat we de Back Bodyguard ook in het rijtje hebben geplaatst. De juiste houding aannemen is namelijk de basis om rugpijn te voorkomen. Anders ben je meer aan het dweilen met de kraan open. De Back Bodyguard zorgt ervoor dat je rug in een rechte lijn loopt en dat je niet met je schouders voorover hangt. Het voelt trouwens niet oncomfortabel en op een gegeven moment heb je het waarschijnlijk niet meer door dat je het om hebt! Ook belangrijk om te weten, het valt niet op als je dit onder je kleding aandoet. De Back Bodyguard is beschikbaar in 3 verschillende maten, op die manier kan iedereen dit dragen en zal het nooit te strak om je lichaam zitten.