LIFEPO4-batterij: is het beter dan loodaccu's?

Trudie Christine
https://m

De lithium-ionbatterij of LIVEPO4-batterij, ook bekend als een diepe cyclusbatterij, is eigenlijk een speciaal type lithium-ionbatterij met lithium ijzeren fosfaat in zijn anodemateriaal, samen met een dikke grafietbedekking. LIFEPO4 wordt gebruikt in golfkarren voor golfkarbatterijpakketten. Het kan een enorme oplaadcapaciteit bevatten die de typische golfkar voor een bepaalde periode kan vermogen. LIFEPO4 wordt niet warm in tegenstelling tot de andere Li-ion-batterijen, maar het wordt warm bij het opladen en ontladen.

LIFEPO4 is perfect voor de toepassingen waarbij een batterij in een korte periode volledig moet worden opgeladen en ontladen. Maar zelfs voor deze doeleinden is een betere optie om de conventionele loodzuurbatterijen te gebruiken. Loodzuurbatterijen zoals de AA, C en D-typen hebben betere capaciteiten, maar nemen meer ruimte in. De LIFEPO4-batterij kan bijvoorbeeld in een golfkar worden gebruikt terwijl het LIVEPO4-batterij in een boot volledig moet worden opgeladen en in auto's, LIFEPO4-batterij is de beste optie. Als je voor een lange reis gaat en een enorme hoeveelheid laadcapaciteit wilt opslaan, moet je gaan voor een lifepo4-batterij.

Dit type batterij is gemaakt van lithiummetaalchloride (LIMN) met het speciale doel van het gebruik van lithium-ionen om een chemische reactie te produceren die waterstofionen produceert. De lithium-ionen worden aangetrokken tot het water waarin de cellen worden ondergedompeld. Omdat water veel lithiumionen bevat, worden de waterstofionen ook geproduceerd. Het proces is omgekeerd wanneer de externe omgevingsfactoren in het spel komen. Dus eigenlijk gebruikt dit type batterij de lithiumionen om elektriciteit te genereren.

De LIFEPO4-batterij verschilt van de normale doorstroomde batterijen van het loodzuur in de zin dat het het lood-zuursysteem niet gebruikt om elektriciteit te creëren. De LIFEPO4-batterij heeft twee fasen. De eerste fase bestaat uit het opladen van de batterij die ongeveer vier uur duurt. In de volgende fase worden de oxide-lithiumbatterijen in rekening gebracht en de cycli van de LIFEPO4-batterij gaan naar beneden.

Deze lithium-ionen zijn gemengd met het water om een substantie te maken die de trioxide van lithium wordt genoemd (of soms bekend als nimbus van lithium). Wanneer dit mengsel in contact komt met een elektrisch veld, geeft het energie uit. Deze energie is in de vorm van lichte elektriciteit of warmte-energie. En dus is de LIFEPO4-batterij genoemd als een combinatie van zowel de lichtheid van elektriciteit en warmte-energie van de zon.

De LIFEPO4-batterij heeft het potentieel om drie keer meer energie op te slaan dan de toonaangevende loods overstroomde batterijen. Het heeft ook het potentieel om drie keer meer energie te geven dan de normale loodzuur BMS. Deze energie kan worden opgeslagen in de LIFEPO4-batterijen die zijn ingebouwd in batterijcel, of het kan worden opgeslagen in het speciale polymeer dat is ontworpen om de energie te vangen wanneer de LIFEPO4-batterij wordt opgeladen. LIFEPO4-batterij heeft een zeer hoge energiedichtheid in vergelijking met andere loodzuurbatterijen, dit betekent dat LIFEPO4-batterij drie keer meer energie kan bevatten dan de typische loodzuurbatterij.

LIFEPO4-batterij wordt gebruikt in pacemakers, elektrische rolstoelen, ziekenhuisapparatuur, afstandsbedieningseenheden, auto's, fietsen en boten. LIFEPO4-batterij wordt ook gebruikt in elektronisch speelgoed zoals elektrische ballen en laserstraalpistolen. LIFEPO4-batterij wordt ook gebruikt in hoogtemperatuurdetectoren en infraroodsauna's. Zoals we weten dat de meeste van deze apparaten gevoelig zijn voor hoge temperaturen;LIFEPO4-batterij is een perfecte keuze voor hen.

LIFEPO4-batterij heeft enkele voordelen over loodzuurbatterijen. LIFEPO4-batterij kan meerdere keren worden opgeladen, daarom wordt het ook gebruikt in sommige van de opgeladen apparaten. LIFEPO4-batterij werkt op een hogere snelheid, waardoor de gebruiker gemakkelijker wordt om verschillende soorten banen uit te voeren. LIFEPO4-batterij ondergaat geen ionische kruisreacties, zodat het veiliger blijkt te zijn dan de andere loodzuurbatterijen.