Maak je viervoeter blij met deze voerautomaten

Trudie Christine

We willen allemaal het beste voor onze viervoeters. Ze zijn onze beste vrienden, houden ons gezelschap en wachten ons steeds trouw op wanneer we thuiskomen. In ruil daarvoor rekenen zij natuurlijk op liefde, zorg en eten. Als het hen afhangt hoe meer eten, hoe beter!

Een van de zaken die soms een uitdaging kunnen zijn, is het voederen van je kat of hond. Het is niet altijd even evident om je huisdier op specifieke tijdstippen eten te geven. Je gaat werken of bent op uitstap en heb dus geen controle over wanneer en hoeveel er gegeten wordt. Dan kan het gebeuren dat je huisdier te onregelmatig en te veel eet, wat op termijn negatieve gevolgen kan hebben.

Een voerautomaat kan daarop het antwoord bieden. Dit is een apparaat dat meerdere keren per dag een afgewogen portie eten klaarzet voor je huisdier. Jij bepaalt de hoeveelheid en de tijdstippen. Ideaal voor wanneer je dier alleen thuis is, of voor als je gewoon meer ritme wil brengen in het eetpatroon van je kat of hond.

De voordelen van een voerautomaat

De gezondheid van onze huisdieren is enorm belangrijk. Het beste voor hen is om vaste tijdstippen specifieke hoeveelheden eten te krijgen. Dat is beter voor de spijvertering van je dier. Zo vermijd je dat je hond of kat met overgewicht te kampen krijgt, wat tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden.

Met een voerautomaat geef je aan hoe vaak je je huisdier wil laten eten, en hoeveel precies. Je kan dan met een gerust hart van huis weggaan en er zeker van zijn dat je beste vrienden regelmatig gevoederd worden.

Het vergemakkelijkt het voerproces ook aanzienlijk voor jou. Je hoeft je niet langer zorgen te maken over wanneer je je huisdieren voor het laatst te eten hebt gegeven of wat de gepaste hoeveelheid is. De voerautomaat zorgt voor een routine die rust brengt bij je dier en bij jezelf.

Vind de perfecte voerautomaat voor jou

Wat voerautomaten betreft, zijn er verschillende opties. Er zijn traditionele modellen die gewoon het eten klaarzetten op de tijdstippen die jij wil, maar er zijn ook veel geavanceerdere exemplaren. Zo werken sommige voerautomaten met WiFi en kunnen die bediend worden via een app op je smartphone waardoor je het apparaat kan controleren en de instellingen kan wijzigen vanop afstand. Je kan het eetgedrag van je huisdier in de gaten houden en zelfs bijstellen zonder dat je thuis hoeft te zijn.

Dat is nog niet alles! Je kan ook kiezen voor de optie om je huisdier te bellen. Ja, dat lees je goed. Je kan zelfs een audiobericht opnemen en laten afspelen wanneer jij dat wil, of communiceren met je dier wanneer het tijd is om te eten.

Als je hond of kat vaak de neiging heeft om te veel te eten of om de hele voederbak meteen op te smullen, kijk je best naar hoeveel maaltijden per dag er in de voederautomaat ingesteld kunnen worden. Het is voor je huisdieren beter om meerdere keren per dag een beetje te eten dan een of twee keer veel.

De beste voerautomaten

Een mooi voorbeeld van een eenvoudige en budgetvriendelijke voederautomaat is deze van Navaris. Je kan tot vier maaltijden per dag instellen en je kan op ieder tijdstip een andere hoeveelheid eten geven. Je viervoeter krijgt een signaal wanneer het eten klaarstaat. Wedden dat ze daar meteen aan gewend raken en naar de automaat lopen wanneer ze het geluidje horen? Dit apparaat voorziet een prima routine voor je huisdieren. Het is tevens makkelijk schoon te maken in de vaatwasser en werkt zowel op stroom als op batterijen. Dat betekent dat, wanneer er een stroompanne is en de elektriciteit uitvalt, de batterijen ervoor zorgen dat je voederautomaat gewoon blijft verder werken.

Ben je geïntrigeerd door de mogelijkheid om je hond of kat in de gaten te houden en zelfs berichtjes naar hen te sturen? Dan is de voerbak van Litthb zeker wat voor jou. Deze heeft een camera en je kan meerdere berichtjes opnemen. In plaats van een standaardgeluid, kan jij je huisdier dus iedere keer laten weten wanneer het tijd is om te eten, zelfs wanneer je er niet bent! Bovendien geeft deze automaat ook aan hoeveel eten er nog beschikbaar is, zodat je altijd meteen weet wanneer het tijd is om bij te vullen.

Er is ook deze voerautomaat van N/C met grote opslagplaats. Perfect voor als je regelmatig van huis weg bent. Ook bij dit model kan je muziek of je eigen stem opnemen om je huisdier eraan te herinneren dat het etenstijd is. Je kan het bericht tot drie keer na elkaar laten afspelen. Al hebben je eetgrage vrienden dat wellicht niet nodig.

Als je geen voerautomaat met grote opbergplaats nodig hebt maar wel het voerproces leuker wil maken, kan je een interactieve trommel overwegen. Een interessante optie is bijvoorbeeld deze van N/C. Dit model is vooral bedoeld om de eetervaring van je kat of hond speels te maken. Het eten komt in een soort puzzel terecht, dus je dier wordt gestimuleerd om zijn hersenen te gebruiken om de brokken te kunnen eten. Toch kan je met dit speeltje ook nog steeds de voersnelheid regelen. Bovendien kan je de hoogte van de trommel afstellen, zodat hij mee kan groeien met je dier. Een leuke aanvulling op hun eetroutine.