Weet meer over een petroleumverwarmer

Eloise Muriel
https://m

Een gemeenschappelijke benzineverwarmer is de helrieren. Een helrieren is gewoon een grote brandstoftank, met gasinlaat- en uitlaatpijpverbindingen. De pijp loopt onder het dak van het huis en de lijnen worden binnen het huis uitgevoerd, zodat de brandstofgassen gemakkelijk en veilig kunnen worden gebruikt. Er zijn veel soorten helriërs beschikbaar op de markt en ze zijn allemaal verschillend in functies en ontwerpen. De meeste moderne gaskachels zijn uitgerust met centrale verwarmingssystemen, maar de ouderen waren niet en konden dergelijk gemak niet bieden.

Het eerste type verwarming waar we naar kijken, is de Chiwanji, die ook algemeen bekend is als de Woodstock Heater. Het heeft twee brandkamers, namelijk de grote open haard en de rugbrandkamer. Beide zijn gemaakt van gietijzer met de uitzondering van de achterkamer die gewoonlijk is gemaakt van gegoten aluminium. De grote open haard is ontworpen om heel eenvoudig te zijn, met schone snijhoeken en een grote enkele brander.

De belangrijkste brandkamer is zodanig ontworpen dat de van het geëmitteerde warmte naar de achterruimtes van het huis kan worden ontlucht. De achterwanden van het huis absorberen het grootste deel van de warmte die door de kachel wordt geproduceerd en daarom hoeft het niet te worden geventileerd. Maar als de achterwanden meer warmte krijgen dan ze gemakkelijk aankan, worden ze vaak oververhit en vangen in brand.

Het tweede type verwarming waar we naar kijken, is de helrieren. Het is een wijziging van de Chiwanji en is uitgerust met een centrale convectie-sectie. Het belangrijkste verschil tussen de Chiwanji en de helriale is dat het een enkele brander en twee brandkamers heeft. De ketel van de helrieren bevat twee koperen buizen, waarvan er één het normale pilootlicht is. De derde buis draagt hete stoom door de leidingen.

De grootte van de belangrijkste centrale convectiekamer van de helrieren wordt meestal bepaald door het gewicht van de gebruikte brandstof. De grootte van de hoofdleidingen wordt bepaald door de diameter van de verwarmer en de dikte van de pijp. Het aantal buizen en het aantal van de brandkamers is afhankelijk van de hoeveelheid die wordt gebruikt. Een aantal mensen liever hun huizen verwarmen met behulp van de helriwer, omdat het eenvoudig is om te installeren, maar er zijn ook bepaalde voordelen. Het is een stuk eenvoudiger om te onderhouden dan de Chiwanji en gebruikt minder brandstof.

Voordat u een beslissing neemt over het wijzigen van een helriale of een Chiwanji-kachel, moet u het gebied van uw huis meten waar u de verwarmer wilt installeren. Dit komt omdat de grootte van de kachel moet zijn in overeenstemming met de vierkante beelden van uw huis. Het meten van het gebied zal u helpen bij het kopen van de juiste maat.

Er zijn drie verschillende soorten helrieren - de hoge geventileerde, de geventileerde en de vent, typen. In het hoge ventilatietype komen de gassen uit de bovenkant van de kachel en worden de gassen na verbranding hersteld. Ze komen uit de achterwanden en de dakbuizen en ze worden automatisch hersteld met de hulp van een ventilator. Het geventileerde type is beter geschikt voor huizen met kleinere badkamers en kamers die niet veel vuursecties hebben.

Het geventileerde en ventloze type van de verwarmer is totaal anders. In het laatste type komen de hete gassen uit de bodem en de dakbuizen en de brandkamers bevinden zich in het midden van de kamer. Deze typen zijn uitermate geschikt voor de koude regio's en de koudste kamers in het huis zoals de slaapkamers. De kamers kunnen echter te koud worden in de wintermaanden wanneer ze worden geopend. Ze zijn ook bekend om een sterke geur te produceren wanneer ze worden verwarmd. Dit wordt niet waargenomen met de geventileerde typen.