De Solar Powerbank: een geweldige manier om je batterijen of laptops op te laden

Eloise Muriel
https://m

Als u uw boot gebruikt voor iets anders dan vrijetijdszeilen, dan is de kans dat u binnenkort in het midden van nergens in het midden van nergens bent gestrand met uw zeilboten elektrisch systeem dood. Geen batterij! Geen besturing! Je kunt niet in staat zijn om je weg naar buiten te gaan en zal waarschijnlijk uiteindelijk je boot moeten verlaten. Gelukkig is er een alternatief: Solar Powerbank.

De Solar Powerbank is een milieuvriendelijke, oplaadbare powerbank die u uren van energie kan bieden wanneer dat nodig is. Zeilapparatuur die geen back-upvoedingsbron heeft, dreigt volledig dood te gaan en u en uw zeiltandwiel te verlaten in het midden van nee. U kunt dit probleem eenvoudig oplossen met een Solar Powerbank-kit die u aan de ligplaats of romp aan uw boten kunt bevestigen. De Solar Powerbank-kit bevat alles wat u nodig hebt om uw eigen draagbare zonne-energiebank in slechts een paar uur samen te stellen.

Met behulp van een zonnepaneel om uw batterijen op te laden, wordt snel een standaardpraktijk bij zeilers. Maar het gebruik van een standaard batterij-oplaadsysteem vereist veel ruimte en is moeilijk in te stellen op een boot. Dat is waar de oplader van de Solar Powerbank binnenkomt. Het is een uitstekend draagbaar oplaadsysteem waarmee u snel opnieuw opgeladen batterijen krijgt wanneer u ze het meest nodig hebt. Een zonnelader is speciaal ontworpen om diepe cyclusbatterijen op te laden, die die worden gebruikt in zeilboten.

U moet een directe stroom (DC) zonnepaneel van de oplader gebruiken. Dit type oplader is meestal een stuk kleiner dan de meeste andere opladers en meestal gebruikt met NI-CD- en lithium-ionbatterijen. Dit soort batterijen zijn bijzonder lastig om in rekening te brengen. Als je niet wilt omgaan met een grote gedoe, kun je langskomen met een DC Solar Charger. Zorg ervoor dat het wordt geleverd met een back-upbatterij voor het geval dat uw primaire sterft.

Een andere functie waarmee de Powerbank meebrengt, is een maximale ladingstijd van 1 uur. Dit betekent dat u uw batterijen in slechts vijf uur in rekening kunt brengen met hun volledige capaciteit. Dit maakt ze ideaal voor het uitvoeren van een back-upsysteem, zoals een noodgenerator in uw RV of een laptop in een hotel. Een lithium-ion-oplaadbare batterijpakket bevat een veiligheidsmodus, die automatisch uw vermogen wordt uitgeschakeld als het oplaadsysteem niet binnen vijf uur start.

Deze oplader heeft twee oplaadplaten binnen die het snel en nauwkeurig opladen NI-CD- en lithium-ion-batterijen. De zonnemodule omvat een lithiumpolymeer-batterijcel (of soms een lithium ijzeren fosfaatcel) die u met een twintig laadniveaus kan leveren. Het heeft een maximale tijd van een uur en blijft op die niveaus totdat uw batterijen volledig leeg zijn. De tachtig niveaus bieden vijf uur piekzon per dag.

Met de Charge Controller kunt u ook laptopcomputers opladen terwijl u weg bent van huis. De laptopkosten terwijl het zich in het laadstation bevindt. Zodra het op volle capaciteit beschuldigt, wordt de PowerBank uitgeschakeld en laat de laptop opladen totdat deze volledig vult. Dit is een geweldige manier om geld te besparen op een laptop die je echt af en toe gebruikt. Dit kan zelfs werken als je uit de staat reist omdat je je mobiele telefoon kunt opladen met behulp van het zonnepaneel en vervolgens je laptop te gebruiken tijdens de off-piekuren.

Solar Powerbank rekent elk type batterij inclusief loodzuurbatterijen. U kunt ook een secundaire of back-up krijgen, batterij om noodsituaties zoals een dode batterij mogelijk te maken. Zelfs als u thuis niet uw laptop of andere zonne-energieapparatuur gebruikt, kunt u profiteren van een powerbank en de accessoires.