Zo kies je de beste bureaustoel

Elias Gerald

Of het nu is om te werken, te gamen of te surfen, we spenderen urenlang op onze bureaustoel. Een nieuw exemplaar uitkiezen kan daarom een behoorlijke uitdaging zijn. Je wil uiteraard een model dat praktisch is en bij de ruimte past, maar ook comfort is een factor waarmee je rekening moet houden wanneer je je keuze maakt. Lange tijd op een slechte stoel zitten, kan tot verschillende fysieke klachten leiden. Daarom is het ontzettend belangrijk om goed na te denken over welke bureaustoel het beste bij jou past. We kijken naar de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen en we bespreken ook enkele voorbeelden.

Waar ga je je nieuwe bureaustoel voor gebruiken?

Ben jij iemand die maar af en toe achter je bureau plaatsneemt, of gaat de bureaustoel deel uitmaken van je vaste, dagelijkse werkplek? Hoe meer tijd je op je stoel doorbrengt, hoe meer er geïnvesteerd moet worden in de ergonomische factor.

Daarnaast hangt je keuze ook af van waarvoor je bureaustoel moet dienen. Ben je bijvoorbeeld je kantoor aan het inrichten? Dan ben je wellicht op zoek naar een strak en duurzaam design. Maar als gamer heb je misschien een heel ander, eerder speels model in gedachten.

Waarop moet je letten wanneer je een nieuwe bureaustoel koopt?

Kijk eerst en vooral na of je de bureaustoel kan aanpassen aan je lichaam. Een comfortabele stoel is niet hetzelfde als een ergonomische stoel. Een ergonomische bureaustoel is helemaal afgesteld op het lichaam van de gebruiker en zorgt ervoor dat de druk op je lichaam gelijk verdeeld wordt. Een goede zithouding is enorm belangrijk om rug- en nekklachten te vermijden. Zijn de armleuningen verstelbaar? Kan je het zitvlak verhogen of verlagen? En in hoeverre kan de rugleuning naar voren of naar achteren worden gezet?

Ook het materiaal van je bureaustoel kan erg verschillen. Zo is gaas het goedkoopste materiaal en laat dat het meeste lucht door, maar net als een stoffen bekleding kunnen deze materialen snel verslijten. Een lederen stoel is veruit het meest duurzaam, maar die is vaak duurder in aankoop en vergt meer onderhoud. Ook die afweging moet je maken.

Iets waar vaak niet over nagedacht wordt, is de grond onder je stoel. Is je vloer hout, tapijt, of heb je tegels? Ook daar zal je rekening mee moeten houden wanneer je een stoel kiest die al dan niet wieltjes heeft.

Het is belangrijk om te investeren in kwaliteit, maar dat hoeft niet te betekenen dat je bureaustoel een fortuin moet kosten.

Wat is de perfecte zithouding?

Een ergonomische bureaustoel is een goede eerste stap, maar zolang die niet volledig op jouw lichaam is afgesteld, ben je nog nergens. Hoe je dat doet? Wel, allereerst zorg je ervoor dat, wanneer je op de stoel zit, je voeten vlak op de grond staan en je benen in een hoek van 90 graden gevormd zijn. Ook je armen zouden in een rechte hoek naar je lichaam moeten kunnen rusten. Let erop dat je helemaal tegen de rugleuning plaatsneemt en dat er nog ongeveer een vuist plaats is tussen de rand van het zitvlak en je knieholtes. Om je onderrug zo min mogelijk te belasten, moet de bolling in de rugleuning van de stoel exact in de holte van jouw rug passen.

De beste bureaustoelen

Een geweldige, budgetvriendelijke keuze is de bureaustoel van Fixbit[,] een zeer strak en eenvoudig design dat in verschillende kleuren bestaat. Zo kan je voor klassiek zwart gaan, maar je kan je ook wagen aan feloranje! De hoofdsteun, leuningen, rug en het zitvlak van deze stoel kunnen worden afgesteld. Deze stoel kan 360 graden draaien. Bovendien bestaan de rug en de hoofdleuning van deze stoel uit gaas, waardoor er veel lucht wordt doorgelaten. Handig bij warm weer!

Afhankelijk van het materiaal van je bureaustoel, moet die uiteraard op een specifieke manier worden schoongemaakt. Lederen stoelen vallen eenvoudig schoon te maken met een stoffen doek, maar zijn vaak wel duurder dan stoffen exemplaren. Voor leder schaf je best ook een product aan dat speciaal voor dit materiaal gemaakt is. Volg in ieder geval ook altijd de instructies van de fabrikant op.

Ditmodel van Komene is ook volledig verstelbaar en is gemaakt van mesh, maar deze stoel heeft een iets robuustere uitstraling. De rugleuning kan worden aangepast. Deze is perfect voor je thuiskantoor. Ben je een gamer? Dan overweeg je wellicht een echte gamingstoel. Een gamingstoel valt op door zijn aparte vorm die gebaseerd is op een racewagen. Doorgaans hebben deze stoelen ook een dikkere bekleding. Deze GTPLAYER is een topper! De enorm stevige stoel is tegelijk ook erg comfortabel en is uitgerust met alles wat je maar kan verlangen om jouw game-ervaring optimaal te maken. Hij heeft uittrekbare voetsteunen, wat perfect is voor tijdens pauzes. Zijn gladde PU-lederen bekleding is zeer makkelijk schoon te maken en door de dik gewatteerde kussens biedt deze stoel een comfort en stevigheid van de bovenste plank. Het allerbeste aan de GTPLAYER? Deze stoel komt met ingebouwde Bluetooth luidsprekers! Sluit aan op je smartphone of computer en geniet!

Indien je voor het hoogste zitcomfort en de meest duurzame kwaliteit wil gaan, dan is de hjh Office een perfecte optie! Hij ziet er erg eenvoudig uit en past dus perfect bij een kantoor met strak interieur. Maar vergis je niet: ook deze stoel is volledig verstelbaar en biedt een ongelooflijk comfort dankzij zijn veerkrachtige kussens.