Mijn Instant Pot - een overzicht van de voordelen van Instant Pot Rice-fornuis

Sixten Ansgar
https://m

De crashpan is een van de twee pannen gecreëerd door Tefal, een fabrikant van drukwassers. De crash is bedoeld voor de persoon die graag hun eigen drukwasser kan reinigen zonder een puinhoop te hoeven maken, en ook de persoon die het vermogen wil om hun eigen potten te reinigen zonder de puinhoop. Tefal noemt hun producten een pot-en-pannen combo. Het bedrijf produceert twee verschillende maten van Instant Pot: het Instant Pot Duo en de Tefal Quick Fit.

Het Instant Pot Duo heeft twee waskommen, een duurzame nylon mesh-mand die gesloten kan worden voor het wassen en een metalen rek dat uit te trekken voor aftappen. Met de Mesh-manden kun je je pot op je gemak wassen en je handen niet nat of vies krijgen. De snelle pasvorm is ontworpen om te worden gebruikt met een elektrische drukwasser. Terwijl u de Tefal P25307 gebruikt en laat het op uw pot passen, knijpt u gewoon de twee handvaten samen en het water begint de pot op te vullen. Eenmaal vol, het snapt dicht en laat de inhoud veilig in de afvoer vallen.

Het Instant Pot Duo heeft een eenvoudig te gebruiken ontwerp en wordt zelfs geleverd met een meetbeker en lepel voor het meten van de exacte hoeveelheid die nodig is. Het wordt geleverd met dertien potten die geclassificeerd zijn als wegwerp en een reinigingsborstel. Omdat deze potten niet hoeft te worden gewassen elke keer dat ze worden gebruikt, zijn ze veel milieuvriendelijker dan de tefalpotten die vóór gebruik moeten worden gewassen. Ze maken ook geweldige picknickaccessoires, zodat u ze kunt wassen en opslaan wanneer ze niet in gebruik zijn.

Ik heb onlangs het Instant Pot Duo gekocht en heb gevonden dat het een uitstekende tool is om hard te reinigen om vlekken te bereiken. Hoewel dit specifieke model komt met een rek om het op te hangen, waren er nog steeds enkele gebieden waar de randen saai waren. Na krachtig de zijkanten met een borstel te schrobben, bleef ik achter met kleine spleten die zo moeilijk te reinigen waren dat ik uiteindelijk nog meer druk aan de ontgrendelknop voegde om ze te reinigen. Dit werkte op de lange termijn daadwerkelijk duurder omdat het Instant Pot Duo niet echt een crashpan is. In plaats daarvan is het een drukgevoelige pot die een elektrische pomp heeft die de druk vrijgeeft wanneer u de handgreep knijp.

Hoewel dit een veel beter ontwerp is dan traditionele drukfornuis, geef ik het nu liever keramische potten. Als je een instant pot hebt met verwijderbare tuiten, kun je eenvoudig de vuile rijst in de uitloop zetten en de release-knop duwen om de rijst en vloeistof snel uit te laten komen. Omdat het Instant Pot Duo wordt geleverd met een extra handvat, hoef ik niet om te gaan met het alleen met het opruimen van de potten. Ik beveel dit specifieke model ten zeerste aan.

Ik ontdekte ook dat deze specifieke pot heel gemakkelijk te reinigen is. Het enige dat moet worden gedaan, is een doek gebruiken om de binnenkant van de pot af te vegen en u bent klaar. Geen puinhoop, geen gedoe. De Instant Pot duurt de rijst en vloeistof voordat u het in de pan vrijgeeft, dus het is niet nodig om te controleren wat er aan de hand is terwijl u de pot vult. Ik raad aan om een pot te krijgen met een verwijderbaar deksel, zodat je het gemakkelijk kunt verwijderen om schoon te maken, maar deze doet geweldig werk.

Een van de grootste klachten die ik hoor van degenen die de instant pot gebruiken, is dat ze moeilijk te legen zijn. Ik heb echter ontdekt dat ik dit probleem niet had. De reden dat ik dit merkte, is dat ik meestal ongeveer twee kopjes rijst in de pot doe voordat ik het in het deksel zet. Dit helpt ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is om alle extra vloeistof uit te schenken. In feite moest ik zelden zelfs een kop rijst dumpen.

Deze potten zijn perfect voor gezinnen die druk zijn en niet altijd tijd hebben om overdag te sparen om een volledige maaltijd te bereiden. Ze zijn ook erg praktisch. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor andere dingen naast rijst, zoals soepen en chili. Ze zijn ook niet zwaar, waardoor ze gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kunnen gaan. Mijn moeder heeft zelfs haar instant pot omgebouwd tot een instant vastgestelde dinerbar, waardoor het erg handig is voor gasten die een snelle maaltijd nodig hebben, maar niet willen wachten op een fornuis of oven.